Детски хор „Пим-Пам“ гостува в Пловдив

В концерта ще участва също Хорът на пловдивските момчета

Детски хор „Пим-Пам“ ще гостува в артистичната програма на „Пловдив – Европейската столица на културата“ с голям концерт днес (15 април). В юбилейния си сезон, когато хорът отбелязва 40 години от своето създаване, гласовитите певци са подготвили тържествена програма с най-хубавите песни от репертоара си.

Огромна част от тях са написани специално за „Пим-Пам“ от големия български композитор Борис Карадимчев – създател и дългогодишен ръководител на хора. Сегашният диригент Ирена Христова продължава делото на маестрото с изключително умение и енергия.

Програмата на пловдивския гастрол е съставена от мелодии, които са любими на няколко поколения българи. В събитието ще се включи и Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с художествен ръководител Милка Толедова.

Концертът ще бъде в Дома на културата „Борис Христов“ с начален час 18:30.

Песни за най-малките, за тийнейджъри, фолклорни обработки и поредица от незабравими филмови хитове ще представят талантливите деца от „Пим-Пам“ в Пловдив. В репертоара им са също и ярки образци на българската детска и популярна песен от 20-ти век, като „Хора и улици“, „Богатство“, „Оставаме“ и др. Солисти ще бъдат талантливата Весела Делчева от Националния музикален театър в София и рок-вокалистът Влади Михайлов, участник в Евровизия 2018 от групата Equinox. През този сезон и двамата певци имат ярки сценични изяви в мюзикълите „Мамма мiа“ в Софийската опера и „Фантомът на операта“ в Националния музикален театър.

1 2

Подобни статии

Top