Детският научен център „Музейко” на гости в Пловдив

През 2019 година пътуващата изложба „Еврика” на детски научен център „Музейко” гостува на Регионален исторически музей – Пловдив.

Изложбата е подредена в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” №14. Посетителите имат възможност да я разгледат за първи път между 11:00 и 17:00 часа на 13.01 (неделя), а събитието е част от откриващата програма за Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

На 16.01 (сряда) от 12:00 часа „Еврика” ще бъде демонстрирана пред директорите на училищата и детските градини. След тази дата изложбата отваря за групови и индивидуални посещения на 17.01 (четвъртък).

Изложбата „Еврика”

Знаеш ли кои са децата-изобретатели? А кога е създадена първата двоична азбука? Подсказваме: много преди ерата на интернет! Кога телефонът станал телефон и случайно ли е открит телевизорът? Отговора на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, дава изложбата “Еврика”.

Кой не е мечтал да бъде велик откривател или голям изобретател?! Да даде името си на откритие, което прави живота ни по-добър, по-интересен, по-лесен?

Изложбата “Еврика” ни превежда по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели.

Благодарение на изложбата, любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха!

“Еврика” представя сензационни открития от 19-ти и 20-ти век, които ще запомним като едни от най-популярните изобретения, променили завинаги света, в който живеем.

Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като слинкито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.

За първи път Пловдив е спирка от турнето на изложбата. Досега тя е показвана в София, Разград и Габрово. Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Изложбата „Еврика” е подредена в Музеен център за съвременна история, гр. Пловдив.

Подобни статии

Top