Детските градини в „Северен“ с изложба „Да се придвижваме екосъобразно“

Велосипеди, тротинетки, хвърчила, електромобили -това са най-честите изображения в детските рисунки

Деца от детските градини в район „Северен“ представиха изложба „Да се придвижваме екосъобразно“.Инициативата е по идея на районния кмет Стоян Алексиев, като  част от  Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година в периода 16-22 септември.

Възпитаниците на 7-те детски заведения в района с помощта на своите учители и родители изработиха и подредиха кътове и табла с прекрасни рисунки и апликации, свързани с темата.

В своите творби малчуганите показват алтернативните начини на придвижване в градска среда, с цел намаляване на замърсяването на природата.Велосипеди, тротинетки, хвърчила, електромобили -това са най-честите изображения в детските рисунки.

„Децата трябва да се учат още от малки да проявяват загриженост за околната среда и за здравето на другите, като избират екологичен транспорт.Тези хубави произведения показват, че преподавателите в детските градини в района работят усърдно и с ентусиазъм и желание учат своите възпитаници как да опазват околната среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев

Подобни статии

Top