Детските градини в „Северен” с разнообразни инициативи за християнските празници

Разнообразни инициативи подготвиха малчуганите от детски градини в „Северен” за светлите празници.

Изложба по случай Великден бе подредена в двора на ДГ „Марица”. Кошници, макети с кокошчици, зайчета и селскостопански двор са част от интересните проекти, сътворени от деца и родители по случай големия християнски празник.

Пъстра палитра от апликации и рисунки представиха малчугани от ДГ „Космонавт”. Децата от всяка група бяха подготвили още една изненада за родителите- тържество, което се излъчи в онлайн пространството. Малките възпитаници на детската градина, облечени в народни носии, изпълниха песни и рецитираха стихотворения за трите големи християнски празника – Лазаровден, Цветница и Великден. Децата се включиха и в традиционното боядисване на Великденски яйца.

Децата от ДГ „Весела” изработиха картички и Великденски пана. Изложбата бе подредена в коридорите на детското заведение. Празнична украса грейна и на входната врата на градината.

Благотворителен базар „В помощ на Дани” се проведе в двора на детска градина „Дъга”. На 3 отделни щанда, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, бе изложена Великденска украса, изработена съвместно от деца, родители и учители. Събраните средства от кампанията отиват в помощ на 3-годишното дете, което страда  от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение и операция в чужбина. Благотворителното мероприятие е част от инициативата „Доброто продължава”, започнала през 2017 г.,  възпитаваща децата чрез каузи, които помагат на хора в нужда.

Подобни статии

Top