Деведжиева: Изкуствени задръствания пречат на движението на кръговото до Водната палата - DC news

Деведжиева: Изкуствени задръствания пречат на движението на кръговото до Водната палата

Лидерът на партия КОД в Пловдив с позиция за натоварения трафик в района

След като движението на кръговото до Водната палата беше пуснато отново във всички посоки, на мястото се създават изкуствени задръствания. Причината е, че не беше възстановен старият режим на работа на светофарите на кръстовището на Чифте баня.

Когато спряха движението по бул. „Марица-юг“ заради пробива, по естествен път трафикът се пренасочи по бул. „6 септември“. Тогава на кръстовището с бул. „Цар Борис Трети Обединител“ беше удължено времето на зеления сигнал за автомобилите, пътуващи по „6 септември“, за да не стават прекалено дълги колоните. А времетраенето на зеления сигнал в двете посоки на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ беше намалено.

След като заради протести пробивът беше спрян и движението на кръговото беше възстановено, режимът на светофарите не беше променен. Остана краткият интервал, в който свети зелено за преминаване по бул. „Цар Борис Трети Обединител“, но ситуацията вече е друга и това създава огромни тапи на кръговото. Има коли, които изчакват спрели на кръговото, а на кръстовище това е абсолютно забранено, отделно е проблемът, че заради задръстванията  движещите се по „Марица-юг“ практически няма как да завият надясно – автомобилите са един до друг и на моста, и на кръговото.

Ако в общината са забравили да върнат стария режим на светофарите, нека го възстановят. На ако нарочно създават проблем, за да може кметът да каже: „Ето, пуснах движението на кръговото, но вижте какви тапи има“, и така да могат да оправдаят необходимостта от пробива,  това е доста недостойно. И това е най-меката формулировка, която мога да използвам. Всички, които минаваме с колите си през този район, знаем какво беше преди и каква е ситуацията сега, и трудно ще ни заблудят.

Подобни статии

Top