Девет души са арестувани за разпространение на синтетичен хашиш сред ученици в Асеновград, Хасково и Пловдив - DC news

Девет души са арестувани за разпространение на синтетичен хашиш сред ученици в Асеновград, Хасково и Пловдив

На седем от тях са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици.

Организаторът е от Пловдив, без да има до момента осъждания за търговия с наркотици. Останалите задържани от организираната престъпна група са познати лица на органите на реда, с множество регистрирани прояви. При ареста някои от тях оказват съпротива на полицаите.

Всички задържани са на възраст от 20 до 34 години, информира Радио Пловдив.

Заместник-директорът на ГД БОП Калин Литов каза, че е регистрирано мястото за смесване на наркотиците в Пловдив. Полицаите са претърсили 10 адреса. Хашишът се разпространява основно в Пловдив, Асеновград и Хасково, чрез реклами в интернет, като предаването е ставало с мобилна връзка.

Грам синтетичен хашиш е търгуван сред ученици за 50 лева. Наркотикът е особено опасен, защото води до тежка абстиненция и дори еднократна доза е с негативи за психиката. Той присъства в списък 1 на високорисковите наркотични вещества.

При акцията са били открити близо 1 кг от синтетичния наркотик и марихуана. Хашишът е пристигал от Западна Европа и е познат като вид от новите психоактивни субстанции.

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов каза, че са работили с ГД БОП съвместно два месеца. Задържани са 9 души, като в ареста остават само седем от тях. Предстои съдът да разгледа утре мерките им.

Top