Деветима служители на Неврологията в УМБАЛ „Пълмед“ са с коронавирус

Сред новите случаи на заразени в Пловдив и областта има 7-месечно бебе, има и положителна проба в затвора на Пловдив.

Трима са починали за три дни

Общо 9 са констатираните положителни за COVID – 19 проби в Неврологичното отделения на УМБАЛ „Пълмед“, в това число и на обявените вече през миналата седмица двама лекари с коронавирус. От новите случаи има медицински сестри, санитар и медицински секретари. Всички те са на домашна изолация, изследвани са и контактните им лица. Отделението е под карантина до 23 юли, там са извършени всички необходими противоепидемични мерки, предписани от РЗИ. Като цяло – от всички заразени в областта  до момента 38 са медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Към днешна дата общо регистрираните случаи в Пловдив и областта по данни на РЗИ са 455. Най-много са в Община Пловдив – 277, съобщи председателят на Областния кризисен щаб и областен управител Дани Каназирева.

Сред днешните положителни за коронавирус има бебе на 7 месеца, което е контактно на един от родителите си. Регистриран е и един случай в пловдивския затвор.

Общо за трите дни – събота, неделя и понеделник, има петима (5) постъпили в болница.

Трима са починалите за последните три дни

Това са жена на 57 години с придружаващи заболявания – диабет, астма и сърдечно заболяване и двама мъже на 88 и на 78 години – също със сърдечни заболявания.

Свободните болнични легла, определени да приемат и да лекуват пациенти с коронавирус са 119, а за интензивно лечение са 26.

Усилията  ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти„, коментира областният управител Каназирева.

Разпределението на бройките по общини в рамките на областта е както следва: Пловдив – 277; Карлово – 17; Кричим – 22; Хисар – 3; Родопи – 56; Стамболийски – 16; Калояново – 1; Перущица – 20; Раковски – 7; Марица – 8; Асеновград – 18; Брезово – 2; Куклен – 3; Садово – 4; Първомай – 1.

Подобни статии

Top