Деветокласник нападна училище с брадва, писали му двойка (СНИМКИ)

Ученик от 9-и клас нападнал с брадва седмокласници и учителката им

в училище, а след това подпалил класната стая с „коктейл Молотов“. Пострадали са 7 души, включително и самият нападател.

Трагедията се разиграла тази сутрин в сибирския град Улан Уде – столицата на република Бурятия, съобщават руските информационни агенции. Според прокуратурата тийнейджърът влязъл клас, запалил фитила на „коктейла“  и го хвърлил към учителя, а след това започнал да размахва брадвата. Той имал и нож в себе си. Момчето  е задържано.

„Преди дни между деветокласника и съучениците му имало разправия и той решил да си отмъсти. Отишъл в училище, нападнал ги и ранил трима от тях, а след това подпалил училището“, съобщи очевидец пред агенция „Интерфакс“.

Според агенцията, след това нападателят се опитал да се самоубие. В момента той е в болница, а състоянието му е тежко.

Пожарът в училището е бил ликвидиран бързо, изгорели са не повече от 15 кв. метра от класната стая. Учениците са били евакуирани от училището, а то е било затворено.

Разследващите обаче работят и по версия, според която деветокласникът Антон Бичивин е организирал нападението, тъй като вчера му писали двойка по руски език, пише сайтът на вестник „Взгляд“. Заради ниската оценка  той нямало да може да се яви на изпити. По тази причина момчето решило да си отмъсти.

Наскоро то било при училищния психолог, който обаче не открил никакви отклонения в поведението му.

Образувано е углавно дело за опит за убийство.

По материали от руските сайтове
Превод: DCNEWS
Снимки: life.ru

Подобни статии

Top