Дежавю: Прокуратурата пак наложи парична гаранция от 10 бона на Местан

Този път магистратите я съобразили с имотното му състояние

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали днес (19.04.2019 г.) по отношение на лидера на ДОСТ Лютви Местан, отново бе взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.  Постановлението за вземане на мярката спрямо Местан му е било връчено в 10.00 ч., когато той се е явил в прокуратурата. Лидерът на ДОСТ е бил призован за 14 часа в Окръжния следствен отдел, но се е явил по-рано.

Ето защо отмениха паричната гаранция на Лютви Местан

Този път паричната гаранция е наложена, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, за което е обвинен, както и с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Припомняме, че Местан бе обвинен за катастрофата, при която причини по непредпазливост смъртта на 6-месечната Е. А. на 14 април на пътя за Гърция край с. Загорци. Обвинението срещу него е за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечното бебе.

Арестуваха Лютви Местан заради катастрофата, при която загина 6-месено бебе

Прокуратурата му наложи веднъж мярка за неотклонение „парична гаранция“, но тя бе отменена от Окръжния съд в Кърджали с мотива, че не е съобразена с имотното му състояние. Той обаче не може да остане без наложена такава мярка за принуда, затова се е наложило отново да бъде издадено такова прокурорско постановление, коментираха запознати пред DCNEWS. Мярката може да бъде обжалвана в законовия срок пред съда.

Остават в сила и другите две мерки за принуда, наложени на Местан от прокуратурата – забрана да напуска страната и отнетата шофьорска книжка.

Отнеха книжката на Лютви Местан

Снимка: DarikNews

Подобни статии

Top