Дезинфекцираха „от-до“ Общинския съвет на Пловдив, ето какво решават старейшините

На дневен ред влиза преразпределението на 37 000 000 лева, отпуснати на Пловдив от Министерски съвет, ще се решава и размерът на кметската заплата

Пловдивските съветници се събират на редовна сесия, заседанието им днес минава под знака на препоръките за непренебрегване на личните предпазни мерки срещу разпространението на коронавируса. За успокоение на граждани, съветници, общинари, журналисти и прочие, имащи достъп до залата, ръководството на Съвета още вчера предприе изключително старателна дезинфекция. Като изключим това обстоятелство, няколко са немаловажните точки, залегнали в дневния ред:

Съветниците обявяват етажа с археологията в търговски център „Екселсиор“ за публична собственост, за да бъде защитен максимално интересът на Община Пловдив. На дневен ред влиза и предложение, предизвикало изключителна полемика сред пловдивчани, а именно – утвърждават се разходите за заплати като цяло, както и 10-процентното увеличение на заплатите за някои от работещите в Общината.

Конкретно за градоначалника Здравко Димитров и кметовете по райони са подадени следните размери: Кмет на Община Пловдив – 1499 лева, кмет на район „Тракия“ – 1400 лева, кмет на район „Централен“ – 1400 лева, кмет на район „Южен“ – 1400 лева, кмет на район „Северен“ – 1400 лева, кмет на район „Източен“ – 1400 лева и кмет на район „Западен“ – 1262 лева. Спряга се, обаче, сценарий, че тези възнаграждения ще бъдат увеличени с предложение на микрофон в зала.

Заседанието започва в 9 часа.

1 2

Подобни статии

Top