Дезинфекцираха с уникална нанотехнология Медицински университет – Пловдив

България е една от четирите страни в света, ползващи дълготрайния немски препарат №1 срещу вируси

Дръжки на врати, компютри, санитарните възли, работни плотове, седалки – често докосвани повърхности в сградата на Ректората на Медицински университет – Пловдив бяха хигиенизирани вчера с двукомпонентен течен дезинфектант Liquid Guard /Ликуид Гард/ за дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии. Немският нанопрепарат №1 срещу вируси бе предоставен безплатно от фирмата-вносител. 1 000 лева е стойността на дарението, нанопокритието е без аналог за превенция на здравето.

България е една от 4-те страни в света, в която е разрешено официално да се използва антибактериалния и антивирусен продукт Liquid Guard, който защитава повърхностите минимум 1 година. Същият спечели наградата за иновативен продукт номер 1 на Германия за 2019 г. в областта „Хигиена и антимикробна защита“. Liquid Guard е изобретен и произвеждан от немската компания Nano Care AG Deutschland, съвместно с Института за нови материали „Leibnitz“ Saarbruecken.

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, дълготрайността му на въздействие е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на бактерии, гъбички, плесени. Тестовете в немски лаборатории доказаха, че „Ликуид Гард“ унищожава и вирус Инфлуенца Тип А и SARS – тежкият остър респираторен синдром коронавирус 2 /много епидемиолози свързват Covid-19 със SARS/. В момента се провеждат тестове за Covid-19, за които се очаква публикуване на резултати до дни.

1 2

Подобни статии

Top