ДГ "Буратино" празнува 50 години от създаването си - DC news

ДГ „Буратино“ празнува 50 години от създаването си

Цялата 2022 година е подчинена на юбилея

Пловдивската детска градина „Буратино“ ще отбележи  50 години от създаването си с концерт-спектакъл в Дома на културата „Борис Христов“. Това съобщи директорът на детското заведение Кристина Йончева.

Тържеството е с приказен сюжет и както героят на Карло Колоди Буратино претърпява метаморфоза, така и ние на сцената ще обърнем внимание на добродетелите и ценностите, каза Йончева. В концерта ще участват всички 203 деца, които се обучават в градина. С песни и танци те ще разкажат различни истории. Той ще започне в 16:00 часа и на него са поканени родители, представители на общинската администрация, бивши преподаватели, учители от всички градини в града.

Цялата 2022 година е подчинена на юбилея ни, каза директорът. До дни се очакват резултатите от Националния конкурс за детска рисунка на тема „Буратино и приятели“, който организират от градината.

Детска гадина „Буратино“ е открита официално на 23 май 1972 година и тогава носи името „Комсомол“. В момента в градината има седем групи. Всички те се обучават по метода „Монтесори“ още от 2016 година, когато е въведен от община Пловдив.

Предстои разширение на детското заведение с три групи, съобщи Йончева. Те ще се помещават в допълнителна пристройка, която е в последен етап на проектиране.

Екипът на детската градина работи по национални и международни проекти. На осми май очакваме колеги от Италия, с които една седмица ще обменяме опит, каза директорът. По думите й, за да се отговори на съвременните изисквания при обучението на децата, е необходимо да се споделят успешни практики в и извън България.

 

Подобни статии

Top