ДГ "Мир" осъмна с плакати, общината иска добра комуникация с родителите (СНИМКИ) - DC news

ДГ „Мир“ осъмна с плакати, общината иска добра комуникация с родителите (СНИМКИ)

Директорката е обявила конкурс за свой заместник

С протестни плакати на оградата осъмна тази сутрин детска градина „Мир“ в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. Наша читателка ни изпрати снимка от детското заведение, на оградата на което са поставени плакати с надписи: „Искаме мир в ДГ „Мир“ и „Обещахте оставка“.

Родители излязоха на протест в защита на персонала на ДГ „Мир“ в Пловдив

Напрежението между родители и директор продължава. Родителите настояват за оставката на директорката Светлана Джаникиян, която в началото на миналата седмица се върна на работа от дълъг болничен. Още в първия ден майките и бащите на малчуганите от градината, която е една от първите, въвели метода „Монтесори“ под тепетата, поисаха среща с директорката. Тя обаче ги посрещна с медиатори, които да подпомагат разговора. Така до консенсус отново не се стигна.

Ще накажат ли директорката и лелката от ДГ „Мир“ заради наказанията над дете?

През миналата седмица родителите отново се срещнаха със зам.-кмета Стефан Стоянов и продължават да настояват за оставката на Джаникиян. На срещата те са посочили редица примери, които според тях демонстрират неспособността на директорката да се справи със ситуацията. А тя ескалира след жалба на баща на 5-годишно момченце от предучилищната 3а група, в която той се оплакал, че малчуганът е системно наказван от помощник-възпитателка не само напоследък, но и преди година.

Служители от ДГ „Мир“ с опровержение срещу директорката, обвинила ги в лъжи

Припомняме, че родители и персонал излязоха и на протест срещу  Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно.

Родители искат оставката на шефката на ДГ „Мир“ в Пловдив с петиция

1 2

Подобни статии

2 Коментара

  1. Наталия Пенчева написа:

    Петицията е подписана от 400 човека и има жалба и от 2/3 от персонала има и искане за оставка подписано от 157 семейства от общо 200. Да няколко са тези на срещата с кмета и заместник кмета защото те помолиха за няколко представители и защото повечето от нас работят. Не сме като госпожата да ходим и да си тръгваме от работа когато си искаме

  2. Наталия Пенчева написа:

    Изглежда госпожата смята да излиза в болничен пак и назначава заместник директор. Има специфични изисквания за тази длъжност. Обявен е конкурс в бюрото по труда без да се качи на сайта и без да се разглася и само след 2 дни има интервюта! Звучи ми нагласено. Освен това има слух, че е ясно кой ще е заместник – някаква Балджиева

Comments are closed.

Top