ДГ „Мир“ с нов директор. Засега – временен

Старши учител по музика от Монтесори градина поема ДГ „Мир“

Нов директор има ДГ „Мир“ в Пловдив, след като вчера вечерта стана ясно, че досегашната директорка Светлана Джаникиян  е уволнена дисциплинарно.

За изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс от общината са определили учителя по музика Генчо Биволарски, научи DCNEWS. Досега той е преподавал в ДГ „Велимира“ в „Тракия“, която също работи по метода „Монтесори“.

Уволниха шефката на ДГ „Мир“. Родителите: Победихме!

Биволарски временно беше поел градината в „Западен“, докато Джаникиян беше в дълъг болничен.

Припомняме, че шефката на градината се разболя след протестите на родителите заради скандала в детското заведение, свързан с жалбата на баща на 5-годишно момченце от предучилищната 3а група, в която той се оплакал, че малчуганът е системно наказван от помощник-възпитателка не само напоследък, но и преди година. След това родители и персонал излязоха и на протест срещу шефката на градината Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно.

Зико и общински съветници изслушаха родители от ДГ „Мир“, обещаха им съдействие

Биволарски започва работа от утре, потвърди зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. По думите му общината тепърва ще види как се справя той и ще прецени дали да продължи да изпълнява постоянно тази длъжност или ще бъде обявен конкурс за нов директор.

Повече подробности за скандала вижте ТУК.

Подобни статии

Top