Диана Петкова не успя да стигне полуфиналите на 100 метра бруст - DC news

Диана Петкова не успя да стигне полуфиналите на 100 метра бруст

Дебютантът Калоян Левтеров отпадна в сериите на 100 метра гръб

Българката Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра бруст на олимпийския турнир в Токио. Тя завърши осма в своята серия с време 1.10:61 минути. Това време ѝ позволи за завърши състезанието на 34-о място.

Пред камерата на БНТ Диана Петкова сподели, че се надява на много по-добро представяне утре, 26 юли, в по-силната си дисциплина 200 метра съчетано плуване.

„Имам доста по-добро време, но мисля, че като за първи старт не успях да се съсредоточа. Сега вече ще съм по-спокойна, усетих атмосферата и се надявам да се подготвя за следващия старт. Много съм развълнувана, това е първа Олимпиада за мен. Брустът е доста специфична дисциплина и малко да не ти се получи нещо, става голяма разлика с останалите. Надявам се това не повлияе на съчетаното плуване утре“, коментира Диана Петкова, която завърши на 34-о място в крайното подреждане.

„Единственото, което ни пречи, покрай тези мерки е, че не успяхме да се разходим. Но като цяло сме свикнали с мерките, не е нещо по-различно от други състезания, даже мисля, че тук е по-леко от Европейското първенство“, каза още плувкинята.

Състезателите с най-добрите 16 времена продължават напред за полуфиналите.

Дебютантът на Олимпийски игри Калоян Левтеров отпадна в сериите на 100 метра гръб в Токио.

Българският състезател записа 55.60 секунди в дисциплината, време, което не му бе достатъчно да се класира сред първите 16, продължаващи за полуфиналите.

„Малко ще ми е трудно в тази конкуренция, малко напрежението идва в повече, защото има много очаквания“, сподели Калян Левтеров.

„Мерките заради пандемията не се отразяват по никакъв начин, не се отразяват на тренировките. Надявам се така да е и занапред“, коментира още младият плувец пред БНТ.

Калоян Левтеров завърши 37-и в крайното подреждане.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top