Диета с люти чушки

Британски производители на хранителни продукти обявиха,

че съвсем скоро ще пуснат на пазара торта, която ще помага на жените в борбата с излишните килограми. Според експертите този ефект може да се постигне чрез специален екстракт от люти чушки, които унищожат мастните клетки.

Ето и няколко рецепти, с помощта на които може да влезете във форма:

Подлютен клуб сандвич

Продукти: филии пълнозърнест хляб, 200 г шунка на филийки, 1 домат, няколко листа маруля, масло за намазване, половин накълцана люта чушка

Начин на приготвяне: Загрейте малко мазнина в тиган и запържете накълцаната люта чушка. След това за кратко потопете в тигана всяка филийка от едната страна. Върху филийка наредете маруля, резени домати, шунката и пак домати, след което похлупете пак с филийка.

Салата от люти чушки с доматен сос

Продукти: 600 гр. люти чушки, 5-6 домата, 6 супени лъжици олио, 3 супени лъжици оцет, 5-6 скилидки чесън, 1/2 връзка копър или магданоз, червен пипер на вкус, сол

Начин на приготвяне: Измиваме лютите чушки, подсушаваме ги и ги изпичаме. Отрязваме дръжките им наполовина. Нареждаме ги в подходящи чинии и ги заливаме с настърганите домати, смесени със счукания чесън, олиото, оцета и солта на вкус.

Люти макарони с наденички и кашкавал

Продукти: 1 пакет макарони или друга паста по избор, 2 кубчета зеленчуков бульон, 2 с.л. зехтин, 3 броя люти чушлета, 1/2 ч.ч. лук, 2 с.л. брашно, 1 кубче гъбен бульон, 1.5 ч.ч. настърган кашкавал, 250 гр сварена или запържена наденичка (може и лютива), 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне: Сварете макароните във вряща вода заедно с кубчетата зеленчуков бульон. Изцедете добре. В отделен съд загрейте зехтина и запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Прибавете брашното, натрошете кубчето гъбен бульон и долейте 1 ч.ч. топла вода, като бъркате.

Оставете на средно силен огън да се сгъсти сместа. Свалете от котлона и прибавете кашкавала, така че да се разтопи. Сложете нарязаната на кръгчета наденичка, доматеното пюре и магданоза. Ако трябва, затоплете отново. Сервирайте макароните със соса, докато са още горещи. Подлютете със счуканите чушлета.

Източник: dete.bg

 

Подобни статии

Top