Дигитални афиши канят пловдивчани на концерт и театър в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Прожектират афишите на четири монитора в новия билетен център до общината

Нов билетен център бе монтиран пред сградата на община Пловдив, видя репортер на DCNEWS. След като вчера павилионът беше поставен на ъгъла на Главната улица и пл. „Стефан Стамболов“, днес бе доставено оборудването му.

Освен задължителния климатик, будката, чиято визия е избирана от архивни снимки на града от края на ХІХ-и век, ще разполага и с четири 32-инчови монитора. На тях ще се въртят афишите за всички театрални и оперни представления, концерти и футболни мачове на територията на Пловдив. Това съобщи пред DCNEWS директорът на ОП „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, който надзираваше днес работата по монтажа.

„Целта е да се избегне облепянето на павилиона с афиши“, посочи Илиев. Освен това на мониторите ще вървят и откъси от постановките, които предстоят и за които се продават билети.

Като туроператор общинското предприятие е и партньор на голям електронен сайт за продажба на билети за концерти и големи представления, допълни още Йордан Илиев. Така билети за пловдивските културни събития, а също и за обиколка из обектите в Стария град, ще могат да се купуват в още 25 държави по света, където фирмата-партньор има свои представителства.

18 300 лв. струва будката, която напомня на Виенския павилион, монтиран в Цар-Симеоновата градина.

Top