Дилър на дрога остава окончателно в пловдивския арест

Обвинен е в държане на голямо количество различни видове наркотици с цел разпространение

Пловдивският апелативен съд остави в ареста дилър на дрога с инициали Г. Т. като отхвърли като неоснователна жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Срещу дилъра е повдигнато обвинение за държане на няколко вида наркотици с цел разпространение. От дома му и при личен обиск са иззети 152 грама марихуана, близо 100 грама кокаин, 48 грама амфетамини и 0.88 грама екстази.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение относно авторството на деянието, в  което Г. Т. е обвинен. Съдът намира, че е налице реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Това се извежда от дейността му, свързана с държане с цел разпространение на различни по вид наркотици, в не малко количество и наличието на  съответните пособия – везна за измерване и гриндер за мелене на марихуана, наличието на множество опаковки за еднократна употреба с поставени в тях съответни високорискови вещества от тези по предявеното му обвинение. Досега той е осъждан два пъти за престъпления, свързани с държане на наркотични вещества, като деянието за което е обвинен е извършено в изпитателния срок на първото му осъждане. От тези данни се извежда опасността от извършване на престъпно деяние при по-лека мярка за неотклонение.

Съдът прецени, че има реална опасност дилърът да се укрие, тъй като е регистриран на два адреса, но не пребивава на нито един от тях.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top