Дилър на дрога разсмя съда: В затвора е хубаво, няма жена да ме нервира!

Затворникът бе призован като свидетел, тъй като бил в една килия с един от нападателите на пребитата и ограбена баба Атанаска от Белозем

Дилър на дрога разсмя съдебния състав днес на делото срещу биячите на баба Атанаска от Белозем. Методи Георгиев Илинов, който излежава ефективна присъда от година и половина в Пазарджишкия затвор, след като бил хванат със съучастника си с 90 грама дрога, бе призован като свидетел, тъй като бил в една килия в следствения арест с подсъдимия Тодор Велиев, който на предишното заседание обясняваше, че полицаите го измъчвали по време на разпитите с ток, били го и го заплашвали с пистолет и че ще му запалят къщата, за да си признае, че е извършил грабежа.

Пред съда Методи Илинов бе призован от прокуратурата. Освен него държавното обвинение настоя да бъде разпитан и Илия Марков, който пък бил в ареста в една килия с Ангел Василев. Причината е, че и тримата получиха амнезия на предишното заседание по делото и не разпознаха подписите си под показанията им по време на досъдебното производство.

Ром, нападнал баба в Белозем: Полицаите 24 часа ме биха с палка, ток ми слагаха навсякъде (СНИМКИ)

„Бяхме с Тодор в една килия. Тошко няма баща, майка му е тежко болна. Преди това са го осъдили на 7 години затвор за кражба на кон“, разказа Методи. Той обясни, че велиев споделил, че е обвинен за грабежа на някаква баба в Белозем с още момчета, които му прехвърлили вината и го обвинили за кражба на печка, бойлер и други вещи. „А той е 60 килограма с мокри дрехи, няма и кола. Как ще ги носи тези печка, бойлер?“, обясняваше пред съда Илинов. Той допълни, че когато полицаите отишли в дома на Велиев, от всички 10 ножа, които той имал, извадили точно определен малък нож. И добави, че Велиев настоявал за споразумение и по-малка присъда.

„Ако на ваш роднина се случи същото, какво ще направите?“, попита го съдия Мария Шишкова, която е докладчик по делото.

„Не мога да кажа, Наказателният кодекс ми пречи. Ще ми дадат 6 до живот“, отговори Илинов. После допълни: „Не казвам, че Тошко е идеален, но не е само той виновен. Не мисля, че е редно за един кон да е лежал 7 години, а сега за грабеж да лежи 12-15 години. Ще му отиде живота вътре в затвора. За тия 45 години аз все пак съм живял. Ако трябваше да живея отново, пак бих живял по тоя начин. Имам си маратонки, дрехи за 300 лв.“, похвали се затворникът. 

1 2

Подобни статии

Top