Дилър от Цалапица остава в ареста, бил спипан със 100 грама марихуана

Бил задържан заедно със свой съучастник

Дилър на мариухана от Цалапица остава в ареста, съобщиха от пресслужбата на Пловдивския апелативен съд. Магистратите отхвърлиха като неоснователна жалбата му срещу взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу С. Г. от Цалапица е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – 100 грама марихуана в съучастие с друго лице. Двамата са задържани край село Цалапица на 25.04.2020 г.

С. Г. бил шофьор и разнасял хранителни продукти. Пред съда той обяснил, че съпругата му била болна и трябвало да се грижи за нея.

Арестуваха трима с марихуана и амфетамин (СНИМКА)

Апелативният съд прецени, че въпреки ранния етап на разследването, от събраните доказателства по делото може да се направи извод за наличието на обоснованото подозрение за съпричастност на С. Г. към деянието, в което е обвинен. Съдът смята, че няма опасност обвиняемият да се укрие. От справката за съдимост обаче е видно, че обвиняемият е осъждан многократно и формално деянието му е било квалифицирано като извършено при условията на опасен рецидив.

Една от присъдите му е 6 години лишаване от свобода за разпространение на наркотици в гр.Дъблин, Ирландия. Съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение С. Г. би могъл да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в пловдивския арест, а съдебният състав, прокурорът и защитникът му бяха в съдебна зала.

Подобни статии

Top