Дилърът, оставил половин кило амфети до табела „Винетки“, на свобода

Пуснаха го срещу 5 000 лв. гаранция

Пловдивският апелативен съд отмени като необосновано и незаконосъобразно определение на Окръжен съд – Пловдив и промени мярката за неотклонение на К. К.  от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 5 000 лева.

К. К. е обвинен в това, че на 12.10.2020 г. е придобил и държал вискорискови наркотични вещества с цел разпространение. Той е задържан от полицията след като оставил торба с 0.5 килограма амфетамини до табелата „Винетки“ на пътя Пловдив – Цалапица. Чантата трябвало да бъде  взета от други двама души. При претърсването в дома на К. К. е открито малко количество марихуана, за което също му е повдигнато обвинение.

Апелативният съд прецени, че няма спор, че е налице обосновано предположение за съпричастност на К. К. към престъплението, в което е обвинен, но не са налице останалите две предпоставки на закона за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пловдивският апелативен съд подчерта, че няма опасност К. К. да се укрие и да извърши престъпление, тъй като той има постоянен адрес, чисто съдебно минало, добри характеристични данни, семейно и трудово ангажиран е. За това съдът прецени, че обвиняемият не е личност с установени престъпни навици и промени мярката му за неотклонение в „парична гаранция“ от 5 000 лева.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top