Дилърът от Габровско остава в ареста, въпреки че съдействал на полицията

63-годишният пласьор от габровското село Гергини се оказа пенсионер с висше образование.

Иван Воденичарски бил семеен, с малко дете и чисто съдебно минало, стана ясно днес, след като  бе доведен с белезници в съдебната зала на Пловдивския окръжен съд. В двора на дома му миналата седмица габровските ченгета откриха закопани близо 5 кг хероин, а в колата, с която пласьорът се готвел да побегне, имало един килограм кокаин.

Изровиха близо 5 кг хероин от двора на пласьор в Габровско, издали го пловдивските му клиенти

Припомняме, че Воденичарски бе спипан по нареждане на пловдивските магистрати, които миналия понеделник хванаха турчин и две ромки – фризьорки в Столипиново, в момент на сделка за хероин. Тримата бяха арестувани, а по време на разпитите издадоха източника на дрогата – Воденичарски.

На нарочна пресконференция под тепетата бе оповестено, че въпреки чистото съдебно минало на мъжа от Гергини, той е лежал пет години в турски затвор заради 11 кг хероин, който се опитал да прекара през ГКПП „Капъкуле“. Именно там Воденичарски се запознал с 47-годишния Ибрахим Йозалп, спипан дни по-рано в Столипиново.

Йозил бе оставен в ареста миналия четвъртък по искане на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив Марин Пелтеков. 

1 2

Подобни статии

Top