Дилърът, подпалил гараж, за да прикрие килограми наркотици, остава с белезници

Дрогата – амфетамин и марихуана, била в особено големи размери

Пловдивчанинът, който подпали гараж, за да прикрие голямо количество наркотици в елитен квартал в близост до Пловдивския панаир, днес бе оставен зад решетките за постоянно от състав на Окръжния съд под тепетата.

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишния Валери Б. за държане, с цел разпространение на амфетамин, на стойност 121 440 лева и около килограм и половина марихуана.

На 6 март той бил спипан от полицаите по време на акция срещу наркоразпространението. Тогава полицаите атакували по сигнал гараж на ул. „Малко Търново“, ползван от Валери Б. Като ги видял, 25-годишният мъж се заключил и подпалил гумите в гаража, за да прикрие дрогата. Ченгетата го арестували.

Млад пловдивчанин подпали гаража си, за да унищожи гуми с наркотици в тях (СНИМКИ)

Според прокуратурата количеството иззет амфетамин е с нетно тегло 4,048 кг на стойност 121 440 лева.

Срещу младият мъж е повдигнато обвинение за държане на наркотици в особено големи размери и за палеж на гаража, който се намиралв приземната част на четириетажна жилищна сграда.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок. Ако това стане, делото ще бъде гледано от Апелативния съд на 17 март от 10.00 ч.

Top