Дилърите на над 60 кг екстази от Столипиново остават зад решетките

Сред тях беше и една жена

Тримата пласьори на дрога, задържани преди дни в Столипиново с над 60 кг екстази, сред които бе и една жена, остават в ареста. Това постанови Пловдивският окръжен съд днес. Те бяха задържани в понеделник – 15 април с 60 685 грама метилендиоксиметамфетамин /МДМА или т. нар. екстази/, чиято обща стойност е над 1,5 млн. лв.

Ниязи Мехмедов, Владимир Кабакчиев и Росица Маркова бяха спипани при акция на полицията в махалата. Според прокурора от окръжна прокуратура Димитър Беличев, престъплението, което са извършили, предвижда над 5 години затвор и е тежко по смисъла на закона. Той поиска най-тежката мярка за неотклонение за тримата, тъй като в момента все още предстоят други процесуално-следствени действия, които със сигурност ще допълнят престъпната им дейност. Освен това обвинителят посочи, че има опасност тримата да се укрият и да извършат и други престъпления, ако останат на свобода.

Според защитата на тримата, те може да бъдат пуснати под „домашен арест“.

Росица Маркова била болна от епилепсия и получила пристъп в ареста. Ниязи Мехмедов имал три деца, за които трябва да се грижи, а Кабакчиев нямало да се укрие – бил призован за делото за мярката днес по телефона и се явил.

Съдът обаче наложи и на тримата мерки „задържане под стража“. Решението не е окончателно и може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд.

Според магистратите обаче съществува опасност и за тримата да извършат друго престъпление и да се укрият. Съдът прие също, че предвид събраните доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение за участието и на тримата в престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Става дума за изключително голямо количество наркотично вещество, покриващо критериите на особено големи размери, като е установено и мястото, където е държано – в гараж.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд на 25.04.2019 г. от 10.30 часа.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top