Дилърка на хероин остава в ареста, можело да извърши друго престъпление

Жената бе арестувана през февруари за над килограм хероин

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 47-годишна жена, с инициали Ц.Д., която бе арестувана на 16 февруари, тази година, в землището на Съединение. Апелативните магистрати потвърдиха определението на Окръжния съд под тепетата, с което бе отхвърлено истането на жената да бъде изменена мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Спрямо Ц. Д.  са повдигнати две обвинения за тежки престъпления. Първото е за държане на наркотици. Ц.Д. била арестувана, заедно с 56-годишен мъж, като при ареста полицаите открили в автомобила им, в землището на Съединение над килограм хероин на стойност 120 471 лева.

На адреса на жената в Пловдив пък, били открити и законни оръжия – две въздушни пушки, автомат, газов пистолет, както и близо 800 бойни патрона с различен калибър. Заради това тя е обвинена, че е държала законно притежавани оръжия, като не е взела необходимите мерки за сигурност.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства по делото остава непроменено, дори надградено,  обоснованото предположение, че  жената е  съпричастна към престъпленията, в които е обвинена.

Криминалисти откриха над кило хероин, оръжие и боеприпаси (СНИМКИ)

Според съдебния състав все още съществува опасност дилърката да извърши и друго престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Снимки: Апелативен съд-Пловдив и ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top