Дилиън Уайт: Пулев, ти си страхливец!

Мразя бокса в тежка категория, точно защото е пълен със страхливци, заяви британският боксьор

Британският боксьор в тежка категрия Дилиън Уайт се опитва да предизвика Кубрат Пулев да се съгласи на битка с него. Двубоят трябва да се състои на 28 юли в “О2 Арина” в Лондон и ще е елиминаторен във версия IBF, като победителят от него ще стане задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа.

Търгът за двубоя ще се състои в четвъртък, а Уайт се надява двете страни да постигнат споразумение и да има битка през юли.

Миналата седмица Пулев обяви в социалните медии, че от отбора на Дилиън се опитват да го прецакат, но той няма да се върже на тези игри и е заинтересован да се изправи срещу Уайт, но при правилните условия.

Кобрата трябваше да се бие с Джошуа през октомври миналата година, той той се отказа заради контузия на рамото.  В крайна сметка българинът бе заменен от Карлос Такам, когото Джошуа спря в десетия рунд.

„Пулев не иска да се бие. Мисля, че той се надява на това, което казах, а именно ще отида да се бия с Луис Ортис. Така той ще може да срещне Александър Димитренко в следващия си мач”, заяви Уайт за Sky Sports.

Дилиън Уайт е убеден, че българският претендент нарочно протака. Както е известно, търгът за мача първоначално бе насрочен за 10-и май, след това бе преместен за 17-и, а сега окончателната дата за провеждането му е 24-и май.

„Той просто ни губи времето. Аз съм за провеждането на този мач, той казва същото. Пулев обяви, че аз съм перфектният противник за него, но по някаква причина той и промоутърът му Кале Заурланд протакат. Мразя бокса в тежка категория, пълен е със страхливци!

Търгът е този четвъртък, така че независимо от всичко в следващите няколко дни ще разберем какво става и дали Пулев е достатъчно мъж, за да се бие или не. Надяваме се, че можем да постигнем някаква сделка, да го уредим и да го направим, защото датата вече е влязла в сила – 28 юли”, завърши Уайт.

Снимка: skysports.com

Подобни статии

Top