Димитър Бербатов: Промяната ще се случи (ВИДЕО) - DC news

Димитър Бербатов: Промяната ще се случи (ВИДЕО)

Кандидадът за президент на БФС бе гост в студиото на bTV заедно с Мартин Петров и Стилиян Петров

На 19 август ще стане ясно дали ще има извънреден конгрес на Българския футболен съюз. Това заяви Димитър Бербатов, който е кандидат за президент на организацията.

Бербатов и екипът му имат готовност да сезират прокуратурата заради заплахите съм клубовете, включили се в подписката за свикване на извънреден конгрес.

„Всеки си има негов път в живота. Животът на всеки е различен и дори да не се чуваме толкова често, ние сме във връзка постоянно. Когато една обща кауза ни събере, все едно не сме се чували от вчера. Направихме нещо, което друг екип не е правил. С екипа ми обиколихме всички отбори, всички отразиха и са снимали за това, което става въпрос. Направихме тази обиколка, срещнахме се с отборите. 531 са отборите, ако трябва да съм точен. Събирахме ги на определени места. Събрахме нужните подписи по устав, 1/3, ние събрахме много повече. Опитахме да ги въведем в централата на БФС, но имаше дезинфекция, която беше предвидима, но искахме да го покажем. Беше ясно, че сме подготвили тази подписка и по електронен път. До 14 дни трябва да се произнесе, след това идва съдът, който трябва да ги задължи да проведат конгрес по законен път. На 19 изтича периодът, в който ще разберем дали ще има извънреден конгрес“, заяви Бербатов пред bTV.

„Ние сме го входирали, информирали сме УЕФА, с които държим връзка. Те знаят за случващото се. Чакаме БФС да се произнесе и да свика конгрес, както е по устав. 1/3 подписи от отбори, ето ви 1/3. Лидерът не води със страх и това е безумното, което се случва. Те ги заплашват. Ние по устав сме събрали 1/3 подписи за конгрес, но в същия момент хора от клубовете се свързват с нас, за да ни кажат, че ги натискат да подпишат контрадекларация срещу нашата подписка. В момента ни е лесно да сме в опозиция. Трудното ще стане, когато отидем да управляваме там. Те се опитват да сплашват отборите. Завръщането бе личен избор на Борислав Михайлов и не може да го коментираме като някакъв сценарий. Дали е бил правилен. Това е прецедент след толкова време да се върнеш и да си оттеглиш оставката. Промяната ще се случи. Дали ще е днес или утре, дали ще сме ние или някой друг. Тези подписи не са за нас, а да се свика конгрес. На конгреса отборите ще изкажат своята воля и ще гласуват за когото искат. В някои от срещите хората не идваха, защото не можеха. Това пак е личен избор. Този натиск, който се оказва в момента върху отборите, за да се направи тази контрадекларация е грубо показване на морала и закона. Ние ако трябва, ще отидем и ще сезираме прокуратурата“, добави Бербатов.

„Как ще бъде проведен конгресът на БФС? Подмяната трябва да се избегне. Журналистите трябва да бъдат допуснати до него. УЕФА и ФИФА си предават конгресите онлайн. Ако това не се случи, ние се борим срещу вятърни мелници. Ако конгресът не се проведе по демократичен път… журналистите трябва да бъдат допуснати до залата. Кандидатите за президент също трябва да бъдат допуснати в залата“.

Подобни статии

Top