Димитър Бербатов провежда конгрес на БФС

82 клуба, които се явиха в зала №3 на НДК, започнаха конгреса, въпреки че той бе отменен от хората на Борислав Михайлов

Паралелен конгрес на БФС стартира в зала 3 на НДК. Там беше предвидено да се проведен изборно събрание на централата, което първоначално беше насрочено за днес в 10:30 часа, но след това отменено от Изпълкома на БФС заради съдебните спорове между Бербатов и настоящето ръководство на организацията, съобщи БНР.

Въпреки това кандидатът за президент се появи тази сутрин пред НДК. Явиха се и делегатите на 82-а клуба, които решиха конгрес все пак да има. 80 гласуваха „за“, двама се въздържаха. Адвокат Георги Владов от екипа на Бербатов обяви, че с действията си присъстващите не нарушават закона и сбирката ще се проведе по всички правила, за да не може да бъде атакувана в съда като незаконна.

Бербатов твърди: Конгрес има, залата е платена (обновено)

„За да бъде легитимен конгресът, поне половината от членовете трябва да присъстват. Тук очевидно няма 340 клуба. Но закона позволява един час по-късно да може да се прави конгрес с присъстващите. Тъй като организацията не е както на свикан конгрес, явно ще трябва да се гласува с вдигане на ръка““, обясни Владов.

За начало трябваше да се изчака един час от предварително упоменатия час, за да се появи представител на БФС. Такъв не дойде до 11,30.

От трибуната самият Бербатов уточни, че целта е след това вече да се организира конгрес с всички клубове, а присъстващите в зала 3 пристъпиха към избор на комисии, секретариат, преброители и водещ. Бербатов напусна помещението.

Подобни статии

Top