Димитър Бербатов започна предизборната си обиколка от Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кандидатът за президент на БФС се срещна с преставители на пловдивските футболни клубове и на тези от региона, бе приет и от кмета Здравко Димитров

Кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов проведе среща с футболните фенове в Пловдив, както и клубовете от региона. При посещението си в града голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор се срещна и с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Бербатов вече започна предизборната си обиколка на страната, макар че Изпълнителният комитет на БФС отмени провеждането на Извънредния Конгрес на 25 юни, след като Борислав Михайлов оттегли своята оставка и се завърна на поста. Агенцията по вписванията обаче отказа да впише Михайлов обратно като президент на БФС, което в момента се обжалва от футболната централа пред Софийски градски съд, а ФИФА и УЕФА изразиха учудването си от действията на Михайлов с официално писмо до БФС.

Въпреки неяснотите около президентския пост и провеждането на Конгреса, Бербатов започна своите срещи с клубовете от страната, като една от първите му спирки бе Пловдив, където той последователно се видя с привържениците на Ботев, Локомотив, Марица и Спартак, след което бе приет от кмета Здравко Димитров.

„Ще се виждам с отборите в региона и е напълно нормално да оповестя присъствието си на кмета на Пловдив. Нормални, общи приказки, говорихме за баскетбол, за футбол, къде може би куцат нещата, всеки си каза неговото мнение. Както казах и на пресконференцията, тръгваме, поканили сме всички отбори от региона, ще говорим с тях. Надявам се да дойдат всички да изслушат това, което имам да им кажа, да ги попитам те какви проблеми имат. Винаги можеш да чуеш нещо интересно, да го вземеш, да го приложиш. Да проведем един диалог и от там-нататък всеки има правото да реши за какво ще гласува, дали ще е за промяната или му харесва така„, коментира Бербатов пред местните медии, преди да се отправи на среща с представителите на клубовете от региона на стадион „Марица“.

„Добре дошъл в родния стадион на Стоичков!“ Така поздрави легендата на българския футбол Христо Христов, който също отдавна обяви, че ще се кандидатира за поста.

От Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив споделиха впечатленията си от срещата с Димитър Бербатов:

„Срещата премина в изключително приятелски тон, като останахме приятно изненадани от идеите, които г-н Бербатов и неговия екип споделиха с нас. Накрая им пожелахме успех в бъдещите им проекти за кардинална промяна в българския футбол“.

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) също подкрепи кандидатурата на Бербо за шеф на футбола ни, а в края на срещата той получи като подарък книгата на Ангел Ангелов и Владимир Владимиров „Пловдивският любимец“.

За президент на БФС на Конгреса имат право да гласуват всички клубове, членове на организацията, независимо дали са професионални или аматьорски, като гласът на всеки клуб е с еднаква тежест. На своята пресконференция в края на миналия месец Бербатов обяви, че планира да проведе срещи с всички клубове в страната.

Източник: Plovdiv24.bg, Радио Пловдив, NOVA

Подобни статии

Top