Димитър Димитров е баскетболист №1 на Пловдив

Преминалият в Балкан (Ботевград) национал получи наградата на специална церемония в Пловдив

Крилото на Академик Бултекс 99 Димитър Димитров бе избран за баскетболист №1 на Пловдив за сезон 2017/2018. Общо 19 журналисти от 16 медии участваха в анкетата, която бе организирана от „Темпо Нюз“.

Димитър Димитров, който преди няколко седмици премина в отбора на Балкан (Ботевград), спечели убедително първото място с 47 точки. Втори с 34 точки е Мартин Дурчев, а призовата тройка допълва Васил Бачев с 10 точки.

В класирането след това се нареждат Станислав Ваклинов (7 точки), Адреан Секулов и Никола Маравич (4 точки) и Айзея Юмипиг (1 точка).

Победителят получи наградата си лично от президента на пловдивския клуб Васил Врачев. Баскетболистът и доскорошните му съотборници постигнаха историческо класиране във финалната четворка на НБЛ, представиха се достойно и в турнирите за Купата на България и Балканската лига.

Димитър Димитров е част от националния отбор, воден от Любомир Минчев, който започва същинската фаза на квалификациите за световното първенство в Китай през 2019 година с домакинство на Франция. По традиция двубоят на 13 септември ще се играе в „Арена Ботевград“. На 16 септември българите гостуват на Русия.

Подобни статии

Top