Димитър Димитров подписа нов договор с Балкан (Ботевград) - DC news

Димитър Димитров подписа нов договор с Балкан (Ботевград)

Пловдивчанинът ще води шампионите с капитанската лента още 1+1 години

Капитанът на Балкан Димитър Димитров остава в клуба и през следващия сезон, след като днес подписа нов договор за 1+1 години.

Димитров е част от тима на Балкан вече два сезона като през 2019 спечели шампионската титла на България по баскетбол. Преди сезон 2019/20 старши треньорът на „зелените“ Йовица Арсич повери и капитанската лента на 27-годишния национал.

В кариерата си той е играл още за Лукойл Академик, Левски, Аркадия Трайскирхен Лайънс (Австрия) и родния Академик Бултекс 99. Близо пет години като юноша тежкото крило прекарва и в италианския Римини. През 2019 година Димитров бе избран за „Най-добър играч на България“.

„Една от основните цели в селекцията на Балкан беше да задържим Митко Димитров. Благодаря му за коректността и отношението, което има към нашия клуб и общността в Ботевград. Той показа, че притежава нужните качества да носи капитанската лента и да обединява играчите в отбора. Радвам се, че за трета година ще бъде част от Балкан, защото за нас е важно играчите, които са част от отбора, да чувстват своята принадлежност към клуба“, каза президентът на Балкан Михаил Михайлов след подписването на новия договор.

За 33 мача с екипа на Балкан този сезон Димитров записа средно по 11,5 точки, 4,4 борби и 1,9 асистенции.

Подобни статии

Top