Димитър Илиев е „Футболист на годината“! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Капитанът на Локо е и най-добър нападател, Мартин Луков е втори при вратарите, Стивън Езе трети при защитниците, голът на Ален Ожболт на финала за Купата е №1 на годината, Тодор Неделев най-добър полузащитник

Футболист на 2019 година е Димитър Илиев! Играчът на Локомотив (Пловдив) се пребори за приза с конкуренцията на Антон Недялков (Лудогорец) и Васил Божиков (Слован Братислава). Капитанът на „черно-белите“ получи 216 точки, защитникът на шампионите събра 176 точки, а шампионът на Словения остана с 62.

Димитър Илиев получи безценната награда от легендата Димитър Бербатов.

– Призът „Лъвско сърце“ – Трифон Иванов бе връчен на Владислав Стоянов. Той се дава за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България.

– За Най-красив гол бе определен този на Ален Ожболт. Словенецът се разписа с пета в мача срещу Ботев (Пд) във финалаза Купата на България. Футболистът на Локомотив (Пд) спечели с 19 от 30 гласа в пряк двубой с попадения на Исмаил Иса и Тодор Неделев.

– Евдокия Попадинова спечели наградата за Най-добра футболистка. Тя спечели в съревнование със Симона Петкова и Лиляна Костова.

– За Най-проспериращ млад играч на 2019 година е избран Станислав Иванов. Мартин Минчев е втори, докато трети остава миналогодишният победител Валентин Антов.

– За Най-добър чужденец наградата бе връчена на Клаудиу Кешеру. „Не се чувствам като чужденец, чувствам се като вкъщи“, заяви румънецът при връчването на приза.

– Най добър вратар за 2019 година е Пламен Илиев. Втори е Мартин Луков, трети се нарежда Милан Миятович.

– Наградата за Най-добър защитник отиде в Антон Недялков. Футболистът на Лудогорец се пребори за приза в конкуренцията на Холмар Ейолфсон, Петър Занев и Стивън Езе.

– За Най-добър полузащитник бе определен Тодор Неделев от Ботев (Пловдив). Димитър Илиев е втори, а трети остана Георги Илиев.

– Най-добър нападател за 2019 година е Димитър Илиев. Втори е Клаудиу Кешеру, а на трето място е Мартин Камбуров.

– Треньор за 2019 година е Стойчо Младенов. На втора позиция се нарежда Петър Хубчев, а трети остава Станислав Генчев.

– Специална награда за спортно дълголетие бе присъдена на Георги Илиев.

– Специална награда за изключителен принос към българския футбол получи Димитър Якимов. Призът получиха също Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев.

Подобни статии

Top