Димитър Илиев е на гол от подобряване на личен рекорд

Капитанът на Локо ще запише най-резултатния си сезон, има 11 гола, нужен му е още само един

Капитанът на Локомотив (Плов­див) Димитър Илиев е само на една крачка от това да запише най-резултатния сезон в карие­рата си. Интересното е, че това може да се случи още до края на октомври. На 29-и, вторник, „смърфовете“ посре­щат Черно море. Ако Илиев вкара, това ще е неговият 12-и гол във всички турнири. А досе­га не е вкарвал повече от 11 в една кампания!

Илиев се намира в отлична форма, като в шампионата е бил точен 8 пъти в 12 срещи. 31-годишният нападател се разписа по два пъти срещу Сла­вия (3:2), Дунав (3:1) и Етър (5:0), а наказа също Ботев Bp (4:1) и Витоша (3:2). Той беше точен и за купата при 3:0 над Балкан (Ботевград). А в Лига Ев­ропа вкара още два гола – за 2:0 над Спартак (Търнава) във 2-рия кръг на „Лаута“.

Интересното е, че най-ре­зултатният сезон на Илиев до­сега беше… миналият. Тогава той се разписа 9 пъти в пър­венството в 29 срещи. Беше точен и на два пъти по пътя към Купата на България.

Илиев игра много силно в по­следния кръг при 1:0 над ЦСКА. Изявите му не бяха ознаменува­ни с гол, но така или иначе „смърфовете“ спечелиха.

В своя­та кариера Илиев е носил екипа на армейците, а също и тези на Миньор (Перник), Пирин (Бл), Монтана, Локо (София), Висла (Плоцк) и Подбескидзие. Той игра 4 години в Полша – от 2014-а до 2018-а. Първо беше три сезона във Висла, след което и един в Подбескидзие. От тях само ед­на кампания беше в елита -2016/17 г., с 29 мача и 3 гола за Висла. След престоя в Полша Митко Илиев се върна в България и се превърна в централна фигура в родния си клуб Локомотив.

Подобни статии

Top