Димитър Илиев и Кристиан Димитров позираха с новите екипи на България (СНИМКИ)

Те са препратка към отборите от Световните първенства в Англия през 1966-а и в Мексико през 1970-а и 1986 -а година

Капитанът на Локомотив (Пловдив) и футболист №1 на България за 2019-а година Димитър Илиев, както и бившият централен защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров – сега в хърватския Хайдук (Сплит), позираха с новите екипи на националния отбор на България.

Това стана ден преди домакинството ни на Ейре в първи мач от кампанията ни в Лигата на нациите.

Екипите са с уникален ретро дизайн, вдъхновен от знаменитата Флорентинска епопея (плейофът за класиране на световно първенство срещу Белгия през 1965-а), и с препратки към визията на един от най-силните ни национални отбори, участвал на мондиала в Мексико преди точно половин век.

Основен акцент в титулярната бяла фланелка е държавният флаг, разположен хоризонтално през гърдите и присъстващ върху ръкавите, яките и чорапите на футболистите. Резервната червена фланелка пък черпи вдъхновение от легендарните модели, с които представителният ни тим играе в средата на 80-те, включително на световното първенство в Мексико през 1986-а.

Подобно на предишната колекция на състава ни, и този път централно място заема символът на отбора – лъв в бойна поза, обърнат на хералдическо дясно и поставен върху щит с надпис „България“.

Специално за колекцията по поръчка на Българския футболен съюз бе разработен и поръчков шрифт, създаден от популярното типографско студио Fontfabric. Дизайнът му представя букви и цифри, следващи очертанията на основните конструктивни елементи на герба, където формата на щита се отличава със своя сплотяващ характер.

Новата екипировка на българските национални отбори по футбол ще направи официалния си дебют в утрешното домакинство…

Публикувахте от Team Bulgaria в Сряда, 2 септември 2020 г.

 

Подобни статии

Top