Димитър Илиев с откровени отговори в анкетата „В подкрепа на футбола“

Капитанът на Локомотив (Пловдив) и Футболист №1 на България за 2019 година за карантината, необходимите промени във футбола и кой трябва да е начело на БФС

Капитанът на Локомотив (Пловдив) и Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев отговори на 3 въпроса на Evimafootball в анкетата на изданието „В подкрепа на футбола“ за едно по-добро бъдеще по време на криза и след нея.

Как мислите, че може да оцелеете по време на кризата, независимо дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, близък до играта и част от футболен клуб. Дайте идеи как и с какво може да се занимаваме по време на карантината?!

– За хората със семейства е по-лесно, игра с децата и времето минава по-бързо, за останалите е по-скучно, но винаги може да се намери интересно занимание, колкото по-отговорни са хората, толкова по-бързо кризата ще премине. Аз поддържам форма в дома си и спазвам укаанията на треньорското ръководство.

Какво трябва да се промени в родния ни футбола като цяло, за да запази той своята обществена и социална роля?

– Трябва всички да правят компромиси в бъдеще, защото неминуемо ще има криза, но мисля, че с общи усилия скоро ще се върнем към старото положение и ще се радваме заедно на играта, особено след като феновете са зажаднели за футбол. Заявявам ви го отговорно, вече много време съм във футбола и се радвам, че хората ме оцениха през изминалата година, когато спечелих приза Футболист номер 1 на България.

– Как трябва да се управлява родния ни футбол след кризата и какви хора трябва да застанат начело на него

– Още преди кризата българският футбол не беше в цветущо положение. Трябва футболът ни да бъде управляван от финансово независими хора, амбицирани коренно да променят футбола ни. Ще се радвам те да бъдат подкрепяни от хора, които са играли и разбират от тази игра. Да се получи една сплав и да направим един рестарт.

Подобни статии

Един коментар

  1. Щаба написа:

    Да се спрат тренировките на групи от футболисти,всеки ден ритат по 5-6 човека на изкуствения терен,а за останалите не може. РЗИ и Полицията къде са,да глобят клуба,щом за всички има заповед,те не са богопомазани,какъв оример дават на децата,затворрни по апартаменти и гледащи ги през терасата,че играят?

Top