Димитър Илиев: За мен е гордост и чест да играя за България (ВИДЕО)

Капитанът на Локомотив (Пловдив) вярва, че срещу Парагвай и Чехия националният ни тим ще покаже едно ново лице

31-годишният лидер и капитан на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев за първи път беше повикан в националния отбор на България, като това стана от новия селекционер Георги Дерменджиев. Илиев ще има възможности да дебютира в приятелския мач с Парагвай и в европейската квалификация с Чехия.

„Много добре се чувствам, за всеки е гордост и чест да бъде в националния отбор на страната. Очаквам с нетърпение да дебютирам. И двата предстоящи мача са изключително важни, а най-важното е всички да покажем, че вървим в правилната посока и да загърбим лошите резултати. Това каза сега и старши треньорът – че каквото било-било и да вървим напред.

Дали са важни резултатите? Да, първият мач е контрола, но ние не гоним точки така или иначе. Изключително важно е да се покаже, че тръгваме в правилната посока. Треньорът ще определи задачите за всеки в тези два мача. За мене е голяма чест, че съм повикан и ще се опитам това да не бъде единична повиквателна. Със сигурност, всички повикани, ще се раздадат, защото това е лицето на българския футбол. Въпросът е да се покаже израстване.

За мене лично е важно, че двата мача сега са в къщи, затова трябва да се постараем. Аз лично ще дам всичко от себе си. За мача с Англия какво да кажа? Дали си футболист или не – не е приятно. Когато не съм тук, съм фен. Не смятам, че има българи, на които им е приятно да се получават такива резултати“.

Илиев беше попитан и как реагира на факта, че не е бил викан от предишния национален треньор Красимир Балъков.

„Защо не съм бил викан? Всеки треньор си има свои виждания, той си избира състава, а и накрая по-голямата отгтоворност пада върху треньора, всичко е забравено от моя страна. Решението на Балъков няма защо да ме обижда. Както се вижда, новият треньор е преценил, че имам място и съм тук. Винаги ще има футболисти, които се смятат за пренебрегнати, винаги ще има критикуващи. И това не е само в нашия отбор, а в световен мащаб и са нормални неща. Имахме разговор целия отбор, опита се Дерменджиев да ни подскаже, че трябва да забравим това, което е било досега. От него лъха оптимизъм и той се опитва да го пренесе в отбора“.

Играчите пък не бива да се влияят нито от расисткия скандал в мача с Англия, нито от скандалите в БФС и последвалата оставка на президента на централата Борислав Михайлов.

„Работата на футболистите е да се представят на терена и не бива да се влияят от расизъм и други странични теми. Един футболист , като излезе на терена, трябва да се концентрира само върху играта си. А празните трибуни са най-тягосното нещо за един футболист. А с Чехия ще стане хубав мач срещу силен противник и съжалявам за това. Дано този факт не ни повлияе негативно“.

Подобни статии

Top