Димитър Колев се включи в Деня за борба с тормоза в училище

Като послание за толерантност в небето над училището полетяха десетки розови балони

В Основно училище „Елин Пелин“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. В събитието, посветено на борбата срещу тормоза в училище, се включи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

„Благодаря Ви, че отново ме поканихте да отбележим заедно този ден. Днес всички ние заедно казваме категорично „Не на тормоза, Да на толерантността и на доброто!“. Всички ние сме равни и трябва да се отнасяме с уважение към всеки един наш приятел, съученик и познат“, заяви пред учениците кметът на района Димитър Колев.

Децата от ОУ „Елин Пелин“ поздравиха присъстващите с „Песента на доброто“, след което заедно със своите гости залепиха на специално табло посланието „Бъди добър!“. Като послание за толерантност в небето над училището полетяха десетки розови балони, а всички извиха дълго българско хоро.

Денят за борба с тормоза в училище, познат още като Деня на розовата фланелка, се отбелязва в България от 2012 година. По традиция той е в последната сряда на месец февруари. Началото на инциативата датира от 2007 година, когато тя възниква като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. Тогава събитието е организирано от двама ученици – Дейвид и Травис. При откриването на учебната година в тяхното училище, група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден, споменатите двама ученици решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен приятел. Инициативата бързо се разпространява по целия свят, като страната ни също вече е част от нея.

Подобни статии

Top