Димитър Кумчев отново се окичи със 100-килограмов коч в Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Димитър Кумчев отново се окичи със 100-килограмов коч в Асеновград (СНИМКИ)

Станимашкия Херкулес за пореден път спечели пехливанските борби в родния си град

Станимашкият Херкулес Димитър Кумчев за 22-ри път спечели пехливанските борби в Асеновград на Трифоновден и за поредна година грабна 100-килограмовия коч, подготвен от общината за награда на победителя.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев лично връчи баша на победителя.

Народният събор се провежда ежегодно на Трифоновден и вече се е превърнал в традиция. За съжаление през последните две години борби нямаше заради пандемията, но тази година традицията бе възстановена.

Бойци от всички възрасти и от различни градове на страната се събират край параклис „Св. Трифон“, разположен в едноименната местност над Асеновград. В народните борби тази година се включиха десетки смелчаци от близо и далеч. Непобедим сред най-силните обаче остана асеновградчанинът Димитър Кумчев. На финала той успя да се пребори срещу Венцислав Кацаров, който е състезател по сумо и 3 години е тренирал в Япония.

Пехливанските борби продължиха часове наред. Приятното време позволи и на множество зрители да посетят местността и да се забавляват с интересните моменти, които поднесоха спортистите. Малки и големи, млади и по-възрастни пробваха силите си в борбата за първото място и 100-килограмовия овен.

Кметът Христо Грудев награди победителя и му пожела да е здрав през цялата година.

„Пехливанските борби в Асеновград предизвикват най-смелите и силни мъже да се изправят един срещу друг. Радостен съм, че днес тук виждам много такива спортисти. На Димитър Кумчев искам да пожелая здраве, за да продължава да участва в народните борби и занапред. И успех, за да възпитава и предава спортния дух на младите надежди в борбата. Искам да благодаря на всички, които уважиха днешния празник и дойдоха тук в емблематичната за Асеновград местност „Св. Трифон“. Традициите са това, което ни съхраняват като народ. Нека ги пазим и предаваме на своите деца и внуци“, каза пред присъстващите градоначалникът.

Подобни статии

Top