Димитър Кузманов – Мико: Не съм контузен!

Българинът се оттегли от мач в Белград, за да не предизвика травма

Димитър Кузманов не е контузен и очаква новите си мачове в демонстративния турнир в Белград на Янко Типсаревич „Eastern European Championship“.

Първоначалната информация бе, че пловдивчанинът е получил контузия по време на мач и се е отказал от турнира, но след това самият той опроверга това.

Оказа се, че въпросният мач е бил извън турнирната програма, която продължава през следващата седмица.

Иначе българинът изоставаше с 2:6 от Марко Тепавач, когато реши да сложи край на срещата. Световният №317 започна по-добре от двамата, като имаше брейкбол още в първото подаване на опонента си. След 2:1 в негова полза обаче започнаха проблемите.

В края на първата част Мико спечели 3 от последните 15 точки, а втората така и не започна.

Ето какво обясни Мико в социалните мрежи:

„Здравейте приятели,

Пиша, за да опровергая информацията, която се появи в медиите, че съм контузен.

Днес извън груповата фаза се проведе мач, който не влиза в статистиката и не се отразява на класирането в турнира. С оглед на тежките мачове, които изиграх в моята група и на тези, които ми предстоят през следващата седмица, екипът ми и аз решихме да запазим и съхраним физическото ми състояние, за да не предизвикаме контузия!“

До този момент Мико се представи силно на турнира, като загуби само една среща в групите, при това от световния №141, след шест спасени мачбола и три часа и половина на корта. След силните си игри в първия етап на турнира, той излезе като лидер в група „G“.

Напред продължи и другият ни участник Александър Лазаров.

Здравейте приятели,Пиша,за да опровергая информацията,която се появи в медиите ,че съм контузен. Днес извън груповата…

Публикувахте от Dimitar Kuzmanov-Miko в Четвъртък, 18 юни 2020 г.

 

Подобни статии

Top