Димитър Младенов е новият шеф на ДЮШ в Ботев

Назначението на славния защитник от близкото минало ще бъде обявено официално след Нова година

Ръководството на Ботев (Пловдив) избра нов шеф на Детско-юношеската си шко­ла. Това е славният футболист на „канарчетата“ Дими­тър Младенов, пише „Тема спорт“.

57-годишният бивш защитник досега съшо работеше в Академията на „жълто-черните“, така че поз­нава добре обстановката. Миналият като играч и през ЦСКА Младенов заменя на поста Ферарио Спасов, кой­то стана старши треньор на първия тим за постоянно. В края на есенния дял Феро пое Ботев след освобождаването на Желко Петрович и след от­личните резултати бе оставен на поста. Спасов съвместя­ваше двете длъжности, но се­га ще трябва да насочи изцяло усилията си към първия тим, на който предстои зимна подготовка.

На „канарчетата“ е бил предлаган и млад български специалист, който е работил в чужбина със солидно портфолио и амбициозни планове. Шефовете на Ботев обаче са се спрели на Димитър Младе­нов, като за него препоръка е дал и самият Ферарио Спасов.

Очаква се назначението да бъде обявено официално след Нова година.

57-годишният Младенов е играл за „жълто-черните“ от 1979 до 1997 г. с едно прекъс­ване от два сезона (1989-1991 г.), когато се състезава за ЦСКА (27 мача, 1 гол). С „канар­четата“ участва в 347 среши в елита и отбелязва 4 гола. С Ботев е носител на Купа­та на страната през 1981 г., вицешампион през 1986 г. и бронзов медалист през 1981, 1983, 1985, 1987, 1988, 1993, 1994 и 1995 г.

В съшото време стана яс­но, че ръководството на Бо­тев (Пловдив) е изплатило три заплати на бившия наставник Желко Петрович преди коледните празници. Този ход обаче не омилостивил черногорския специалист, който иска да получи всички дължими му възнаграждения по договор. Според запозна­ти сумата е шестцифрена. Въпреки плашането на 3 за­плати Петрович е входирал нужните документи във ФИФА за започване на дело срешу клуба.

Подобни статии

Top