Динамо (Загреб) иска Бруно Акрапович!

Специалистът може и да напусне ЦСКА още преди края на сезона

Хърватският футболен колос Динамо (Загреб) може да отмъкне треньора на ЦСКА Бруно Акрапович още преди края на сезона, пише „Мач Телеграф“.

Специалистът, спечелил три трофея с Локомотив (Пловдив) и извел „червените“ до впечатляващ успех над Рома в групите на Лига Европа през есента е на челно място в списъка за заместник на подалия оставка Зоран Мамич.

Съдебните драми около досегашния наставник и спортен директор на „модрите“ провокираха спешен кастинг за негов наследник.

Мамич не може да работи като директор и треньор в спортни клубове, след като Върховният съд в Хърватия го осъди на 4 години и 8 месеца за финансови измами и обсебване на крупни суми.

В управата на Динамо тежката дума продължава да е на по-големия брат на Зоран Мамич – Здравко, макар той да се укрива извън страната заради ефективна присъда от 6 години и половина за присвояване на около 15 милиона евро. Именно той преди години назначи в клуба приятеля на Акрапович Ивайло Петев, а сега помогна на първия треньор, вдигнал титла с Луцогорец, да застане начело на националния отбор на Босна и Херцеговина.

Интересното е, че първи покана за селекционерския пост на своята родина получи Бруно. Неговите успехи с Локо (Пд) и добрите резултати с ЦСКА се следят в Хърватия. Акрапович има опит в тамошния шампионат и доста добри контакти. Не случайно, докато правеше селекцията при „черно-белите“, най-често привличаше хървати.

Подобни статии

Top