Динамо (Загреб) с интерес към Асен Георгиев

Договорът на един от капитаните на „черно-белите“ изтича в края на сезона

Един от капитаните на Локомотив (Пловдив) Асен Георгиев може да реализира изключително престижен трансфер през настоящия трансферен прозорец. Централният защитник е в списъка с вероятни попълнения на хърватския гранд Динамо (Загреб), пише „Меридиан мач“.

За да се осъществи сделката от „Лаута“ ще трябва да се откажат от финансови претенции към играча или да се задоволят със символична сума. Георгиев, който преди години като играч на Монтана получи повиквателна и за националния отбор, има договор с Христо Крушарски до края на сезона и от 1 януари вече може да преговаря с други клубове.

Босът на Локо на този етап не е запознат официално с възможността за такъв трансфер, който може да не му донесе приход, но определено ще е изключително престижен.

Асен вече има зад себе си един период в Хърватска, където игра за Истра. Той отсъства от терените през първата половина на 2018-а година заради операция на кръстни връзки. Буквално в последните дни на летния трансферен прозорец можеше да се върне в Монтана, за да играе редовно, но Бруно Акрапович не го пусна и го наложи отново в състава си.

На „Лаута“ в момента разполагат с още трима качествени централни бранители в лицето на Стивън Езе, Димитър Везалов и Лукас Масоеро. В тази зона може за играе и сърбинът Милош Петрович.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top