Диниш Алмейда искал петорна заплата от ЦСКА - DC news

Диниш Алмейда искал петорна заплата от ЦСКА

Това означава 20 хиляди евро месечно, преговорите с него са зациклили

Диниш Алмейда може да премине в ЦСКА само ако намали финансовите си претенции. Той е поискал от „червените“ пет пъти по-висока заплата от тази, която получава на „Лаута“. Това означава 20 000 евро, тъй като в Локомотив (Пловдив) прибира по 4 бона от европейската валута месечно.

Преговори за трансфера на защитника има. Към момента те не вървят добре, защото защитникът е поискал прекалено висока заплата. Ако намали финансовите си претенции, ЦСКА ще плати на Локо минимална трансферна сума, защото договорът на футболиста е до лятото на 2021 година.

За привличането на Алмейда настоява лично треньорът на „армейците“ Бруно Акрапович, който доведе португалеца в Локомотив. 25-годишният централен защитник пристигна на „Лаута“ след престой в гръцкия Ксанти, където също се представи много силно. Той безусловно е най-добрият бранител в българското първенство през 2020 година. Наскоро спортният директор на „черно-белите“ Георги Иванов-Гонзо заяви, че ако Локо продаде Диниш през зимата, част от парите ще отидат в Монако, тъй като клубът от Княжеството притежава процент от правата му до лятото на 2021 година.

Към Алмейда има интерес и от други клубове, а трети пък се опитват да принудят ЦСКА да плати повече. „Червените“ са склонни да дадат на бранителя значително по-висока заплата от 4-те хиляди евро, които получава в Локомотив, но не и споменатите 20 000 евро, колкото горе долу получават най-полезните футболисти в отбора Али Соу и Тиаго Родригес. Лидер по заплата на „Армията“ е бившият играч на Пари Сен Жермен и Бордо Юнус Санкаре.

Подобни статии

Top