Динко Миленчев с интервю за привържениците на Спартак

Октомври или ноември започва стоителството на ст. „Тодор Диев“, пътят на „гладиаторите“ е обратно към Трета лига и още по-нагоре

– Здравейте г-н Миленчев, благодарим Ви, че се съгласихте да дадете едно обширно интервю за страницата на привържениците на Спартак. Нека първо да споделите няколко думи за себе си, за бизнесите Ви?

– На 50 години съм от Пловдив и най-важното от „Кючук Париж“, което още повече ме прави свързан с клуба. Бизнесите ми са разностранни, но най-вече са в областта на хазарта и развлеченията.

– Как решихте преди три години да възродите този „спящ гигант“ Спартак (Пловдив)?

– Стана някак си случайно. Първоначално не съм имал намерения да се занимавам с това. Помолиха ме малко да помогна на клуба, тъй като школата беше закъсала финансово, но в последствие все повече се ангажирах с нея и възраждането на първия отбор, докато не дойдем до днешното положение.

– Започнахме от най-ниското ниво „Б“ Окръжна, минахме и през „А“ Окръжна“ без проблеми, дойде ред и на Трета лига, но там нещата зверски се объркаха и отборът пак изпадна. Защо се случи това според Вас, като човек, който дава парите в клуба трябва да имате обяснение, нашето сме го казвали неведнъж?

– Започнахме от най-ниското ниво като нов клуб. Бързо преминахме двете нива и се озовахме в Трета лига. Там обаче нещата не се развиха според очакванията ни. Получи се сериозно разминаване в качествата на футболистите, на които разчитахме, че са с голям опит и трябваше да водят отбора напред. Още по средата на сезона приключихме отношенията с тези футболисти и нямаше кога да търсим други, които да ги заместят. Опитвахме се да налагаме нашите юноши, но тъй като те бяха доста голяма част от състава и поради липсата на опит от тяхна страна не успяхме да останем в групата. Не искам да обвинявам никого за случилото се, но вина имат всички по някакъв начин – и футболисти, и ръководство. Мога да кажа, че и малко подценихме ситуацията.

– От тази година предприехте драстични мерки и назначихте ново ръководство в лицето на Денис Хасан и ст. треньор Данаил Бачков, по наше мнение много правилно решение, какво очаквате от тях?

– Очакванията ми и към двамата са големи и се надявам, че с общи усилия ще успеем да се върнем в Трета лига. Бачков е добър треньор, амбициозен човек, който много разбира от футбол. Денис е не само амбициозен, но и човек с идеи и с огромно желание да постигне нещо. Също така е и много добър мотиватор и успява да направи колектив и да го сплоти.

– Като президент на Спартак, какви са бъдещите Ви планове с клуба в дългосрочен аспект, къде искате да видите отбора?

– Смятам, че трябва да вървим нагоре, стъпка по стъпка. Надявам се веднага да успеем да се върнем в Трета лига, а по-нататък да вървим и все по-нагоре.

– Стигаме до един много важен въпрос, може би най-важният за всички привърженици, а също така и много болна тема през годините – стадионът. Стадион „Тодор Диев“ е даден на концесия на клуба, кога реално наистина ще се започнат строителните дейности? Дайте малко повече подробности за нещата, които ще се направят и за техните срокове?

– Строителството ще започне през октомври или ноември. В момента преговаряме с фирми, които евентуално ще участват в изграждането на стадиона. На първи етап от строежа ще започнем от ремонта на съществуващата трибуна. Имаме срок в концесионния договор стадионът да бъде изграден в най-дългия вариант за 7 години, но се надявам да успеем да го завършим за в пъти по-кратко време.

– Сам ли издържате клуба, имате ли помощ от други хора, фирми и ако да, кои са те?

– Абсолютно сам издържам клуба и на този етап нямам спомоществователи, но занапред се надявам да има и такива рекламодатели.

– Спартак за Вас е…?

– Проект от обществено значение, който надявам се да успея да възродя по най-бляскавия начин и да носи радост на привържениците си.

– Какво бихте казали на привържениците на Спартак, които през годините преживяха наистина много неволи, свързани с любимия клуб?

– Надявам се никога вече да не се налага да преживяват това, което премина. Всички тези неволи да са отминали, да не се случват вече и клубът да върне старата си слава.

– Пожелаваме Ви преди всичко да сте жив и здрав, Спартак скоро да има един стадион-бижу, а с него и амбициите да стигнат до футболния елит, където е мястото на този голям отбор.

– Благодаря.

Подобни статии

Top