Дионисиево шествие поведе пловдивчани към винените дегустации в Стария град (СНИМКИ)

Започна 12-тото „Дефиле на младото вино“ в Пловдив

Бог Дионис (Виктор Бойчев) и инж. Любозар Фратев – председател на УС на Съвет по туризъм Пловдив, заедно с вакханки в бели тоги, танцьори и музиканти от Фолклорен ансамбъл „Тракия“  поведоха шествието по главната улица на Пловдив, което традиционно предхожда официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“.

Програмата започна пред сградата на община Пловдив с изпълнение на ансамбъл „Тракия“, а Бог Дионис призова пловдивчани и гости на града да се включат и да посетят 12-тото издание на фестивала, което започва от днес и продължава до неделя.

В него тази година участват 39 винопроизводители и 12 производители на храни и продукти. Те са разположени в дворовете на 14 от възрожденските къщи на Стария Пловдив. Тази година има и две нови локации – новореставрираната Къща „Иван Черноземски“ и ресторант „Алафрангите“. За удобство на винолюбителите има насочващи стрелки към всички фестивални локации и при желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина реколта 2020 г.

По маршрута на шествието от община Пловдив към мястото на откриването на ул. Съборна, пловдивчани се насладиха на още две изпълнения на ансамбъл „Тракия“ – на стълбите на Каменица и на Римски стадион. Бог Дионис подканяше гражданите на Пловдив да се включат и  приканваше към строго спазване на всички противоепидемични мерки.

1 2 3

Подобни статии

Top