Дионтей Уайлдър нокаутира Луис Ортис в седмия рунд (ВИДЕО)

Това бе десетата му успешна защита на титлата на WBC, следващият му съперник е Тайсън Фюри

Дионтей Уайлдър (42-0-1, 41 КО) записа невероятен успех над Луис Ортис (31-2, 26 КО) с нокаут, с което защити титлата си на Световния боксов съвет. Дългоочакваният реванш в Лас Вегас срещу изключително опасния и корав Луис Ортис дойде в 7-ия рунд на мача, в много изненадващ момент.

Дионтей Уайлдър спечели при 10-ата защита на своята титла, с което изравни рекорда на великия Мохамед Али. Самият боксьор беше малко по-търпелив и изчакващ своя съперник в продължение на цялата битка. Именно тази стратегия се оказа печеливша, след като Луис Ортис падна в клопката на съперникa.

Уайлдър беше разколебан и разклатен в 7-ия рунд, като кубинецът сякаш имаше надмощие. Въпреки това, само няколко секунди по-късно Луис Ортис падна в нокаут след десен прав.

Дионтей Уайлдър вече може да мисли за следващото си голямо предизвикателство. През февруари 2020 година той ще се изправи срещу Тайсън Фюри.

Луис Ортис започна мача по-активно, като на няколко пъти притисна Уайлдър и дори разкървави веждата му. Кубинецът продължи видимо да диктува темпото, докато Уайлдър продължи и в следващите руднове да изчаква и да не прибързва. В петата част американецът започна да намира по-често тялото на Ортис. Дясно кроше на Кинг Конг приключи рунда, а шестият не се различаваше много от предишните.

В крайна сметка развръзката настъпи в 7-ия рунд. Дионтей Уалдър започна да взема надмощие, но Ортис продължи да контрира на момента. Шампионът изглеждаше разколебан след ляв прав в главата, но само няколко секунди по-късно, след прав десен, Ортис се стовари на земята. А с това и мачът приключи.

Това е втора загуба в кариерата на Ортис, както и 42-а победа и 41-а с нокаут в кариерата на победителя Уайлдър.

Шампионът е шестият действащ шампион с десет поредни защити на световната си титла.

Подобни статии

Top