Дипломират се магистрите по „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ от АМТИИ - DC news

Дипломират се магистрите по „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ от АМТИИ

Те ще предсктавят дипломните си работи в спектакъл

Поредният випуск мениджъри в изкуството защитават магистърските си тези днес, 27 юни, от 9.30 ч. в Концертната зала на Академията. Магистрите от 18-ия курс по „Артмениджмънт“ и 10-ия по „PR на арторганизации“ ще представят дипломните си работи в спектакъл, който обединява артистизъм, теоретична подготовка и творчески инвенции.

В журито, освен преподавателите, по закон са включени и външни представители – журналисти и хора на изкуството. Сред темите на дипломните разработки под научното ръководство на проф. Емилия Константинова, проф. Любомир Караджов, доц. Сузана Арутюнян и доц. Весела Казашка, са мениджърски концепции за създаване и управление на арт-пространства, развитие на театрални и музикални школи, оптимизация на персонала в големи творчески институции и специфики на PR комуникациите и работа с целевите аудитории в сферата на изкуствата.

От основаването си в АМТИИ през 2004 и 2011 г. магистратурите по „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ са дали на българското изкуство мениджъри на много държавни и общински драматични театри, директори на опери, симфонични оркестри и училища по изкуствата, арт мениджъри на международни фестивали и пиар-експерти на най-високо ниво в творчески институции и реалния сектор.

Подобни статии

Top