Директорът на ДКК: Като шеф на ВМЗ Сопот сегашният министър на икономиката не е плащал дивидент на държавата - DC news

Директорът на ДКК: Като шеф на ВМЗ Сопот сегашният министър на икономиката не е плащал дивидент на държавата

Смущаващ е начинът, по който министерство на икономиката и министър Стоянов осъществяват контрол върху държавно дружество

„Начинът, по който министерство на икономиката и индустрията и служебният министър Никола Стоянов осъществяват контрол върху държавно дружество е смущаващ“. – Това каза пред bTV изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова по повод изненадваща проверка в „Кинтекс“.

Ден по-рано Нитова разказа, че проверката е осъществена от служители на икономическото министерство без уведомление и извън работно време. Заради това Нитова обвини министъра на икономиката в политически натиск.

„Не оспорваме правата на министъра, който трябва да контролира, да подпомага дружествата, но начинът, по който се прави това, създава напрежение. Освен това в обществото остава впечатлението, че нещо не е наред, а това не е така. Създава се и определено отношение у международните партньори към това дружества“, каза още Нитова.

Тя упрекна служебният министър Никола Стоянов, че като председател на Съвета на директорите на ВМЗ Сопот, е оставил неплатени дивиденти към държавата за пет години назад. По повод твърдението на икономическото министерство, че ДКК не е платила годишния си дивидент, Нитова обясни, че причините за това са обективни – незавършил одит и продължаваща ревизия.

Смиляна Нитова обясни и, че е нейно конституционно право да се кандидатира за депутат. „Министърът ще реши дали да ме отстрани от поста, но смятам, че докато съм изпълнителен директор и изпълнявам задълженията си едното не пречи на дргото“, каза тя.

Подобни статии

Top