Директорът на ОУ „Петър Берон“: Никой не е упражнявал натиск спрямо служители на училището!

От ДАНС били в училището заради план за действие срещу тероризъм

Проверката на служители на ДАНС в пловдивското ОУ „Петър Берон“ тази сутрин е била, за да видят дали училището разполага с план за действие срещу тероризъм, съобщи за DCNEWS  директорът на училището Стефан Кичуков. По думите му за проверката той е знаел още преди седмица и тя няма общо с обвиненията, отправяни от него от страна на КТ „Подкрепа“. „Още в началото на учебната година от ДАНС и МВР ни бяха събрали, за да ни информират, че трябва да имаме такъв план“, обясни Кючуков.

ДАНС влезе в пловдивско училище, претърсват кабинета на директора

По-рано днес репортер на DCNEWS разбра, че в училището са влезли агенти, които са се легитимирали пред охраната и са отишли в кабинета на директора.

„Никой не е упражнявал натиск спрямо бивши и настоящи служители на училището. Това, което беше изнесено, не отговаря на истината“, каза още Кючуков по повод обвиненията срещу него, че е упражнил психически тормоз спрямо административната служителка, като й е дал бял лист и химикал, за да напише молбата си за напускане.

Според него служителите и учителите си работят спокойно и нормално. „Те чувстват подкрепа  от моя страна, винаги съм се отзовавал за разговори с тях, така че това са неща, които не знам кой може да си ги измисли“, обясни Стефан Кичуков.

Скандал в ОУ „Петър Берон“! РУО влезе на поверка, изяснява кой крив, кой прав

Той посочи, че случаите с освободените учители в училището са от миналата година.

Една от учителките – Кремена Ковачева, е напуснала сама, тъй като се е пенсионирала. По отношение на Силвия Милчева, спрямо която той бе обвинен, че също е упражнил натиск тя да напусне, от нея имало доста недоволни родители. От друга страна самата учителка обяснила на директора, че се чувства некомфортно в училище и че в края на учебната година смята да напусне. Така се стигнало до освобождаването й по взаимно съгласие.

1 2

Подобни статии

Top