Директорката на ОУ "Душо Хаджидеков" за трагедията с шестокласинка: Не сме на себе си - DC news

Директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“ за трагедията с шестокласинка: Не сме на себе си

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая

Шестокласникът, който се самоуби вчера в Пловдив е бил нормално дете, не е говорил друг път за самоубийство, не е бил лабилен и никой не е забелязал да е имало каквито и да е било отклонения, съобщава БЛИЦ. Това е коментирала директорката на училище „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова.

„Не сме на себе си. Това е изключително тежък момент за всички нас – за училището, за родителите, за учителите и за децата“, добави тя пред журналисти.

По думите й, момчето е било изключително добър ученик, не е имало абсолютно никакви знаци в поведението му, които да подскажат, че има проблем и че е способен на това.

Предстои психолог да разговаря със съучениците на детето и с учениците от другите класове, пише „Марица“.

Относно оплаквания от някои родители, че учителката по математика Станкина се е държала грубо с деца и са ходили да се разправят преди време с нея, директорката каза, че няма такива данни. Тя съобщи още, че 13-годишният ученик, който сложи край на живота си, не е получил двойка вчера в първия си час, но е имало голяма вероятност да получи такава.

Момчето се е прибрало вкъщи, но как се е самоубило, все още не е ясно.

Шефката на РУО-Пловдив Антоанета Пакова съобщи, че още вчера е уведомена от директорката за фаталния случай и е съобщила за него на Министерство на образованието. Очаква се утре ръководството на училището да излезе с втори доклад, който ще бъде предаден на съответните институции.

От училището отмениха всички чествания и тържества до края на годината. „С прискърбие съобщаваме, че вчера в следобедните часове, в дома си, почина наш ученик. До края на учебната година отменяме участието си във всякакви чествания и тържества. Светла памет!“, пише на сайта на училището.

По случая започна работа и Районна прокуратура – Пловдив, която наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на малолетно лице.

Оттам уточняват, че вчера – 9 май 2023 г., към 15,30 ч. е бил подаден сигнал на тел. 112 за настъпила смърт на дете в жилището му в гр. Пловдив. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като при първоначалните действия не са установени данни за насилствена смърт.  По досъдебното производство се извършват действия по разследването – назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта и др.

Снимка: „Марица“

Подобни статии

Top